Üdvözli Önt  Kapos Horgász Centrum!
Akciók/új termékek
Horgász hírek
Linkek
Galéria
Horgász tavak
Szolunáris naptár
Rekordlistánk
Adok/veszek
Kérdezz
Szavazás
Bónusz rendszer
Nyitva tartás
Elérhetőségek
Törzsvásárlók

Cylex Silver Díj

Horgász hírek


I. KAPOS HORGÁSZCENTRUM FEEDER BAJNOKSÁG    
2019.05.07.

I. KAPOS HORGÁSZCENTRUM FEEDER BAJNOKSÁG

 

A versenysorozat 3 fordulós, melynek díjazása:

I. helyezett: 100.000Ft KHC vásárlási utalvány + serleg

II. helyezett: 50.000Ft KHC vásárlási utalvány + serleg

III. helyezett: 20.000Ft KHC vásárlási utalvány + serleg

 

Jelentkezés a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével érvényes.

Nevezési díj: 15.000Ft/3forduló (maximum 40fő)

 

Nevezni lehet személyesen:

Kapos Horgászcentrum Kaposvár, Füredi út 53. +36 20 911 9120

 

A verseny programja fordulónként:

06:20-06:40 gyülekező, regisztráció

06:40-07:00 Sorsolás

07:00-07:50 Felkészülés

07:50-08:00 Etetés

08:00-13:00 Verseny

Majd mérlegelés eredményhirdetés.

A sorsolás a regisztráció sorrendjében fog történni!

 

Helyszínek:

2019.06.09. Nagybajom

2019.07.07. Deseda

2019.08.04. Bonnya

 

 

Versenyszabályzat

 

1. A versenyen való részvétel csak érvényes, magyar állami horgászjeggyel lehetséges.

A versenyre való nevezéssel ezt a szabályt mindenki elfogadja és igazolja.

2. Minden résztvevő köteles törekedni a halakkal való kíméletes bánásmódra és a környezet védelmére. Ennek keretében mindenki különösen  köteles kíméletes horogszabadításra, a mérlegelést követően a hal minél kíméletesebb visszahelyezésére.

3. A halakat életben kell tartani a mérlegelésig, elpusztult halat nem mérlegelünk! Mérlegelés után a halakat kíméletesen a tóba vissza kell helyezni, ez alól kivételt képeznek az inváziós (terjedő, életteret elfoglaló) halfajok. (razbóra, ezüst kárász, busa, törpeharcsa, fekete törpeharcsanaphal, amurgéb)

4. A verseny fordulóin egy időben csak 1db rezgőspicces bottal lehet horgászni, tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

Ennek keretében:

-a versenyző köteles tartalék botjait úgy elhelyezni, hogy az ne keltse két botos horgászat látszatát.

-A bent lévő szerelék kitekerését megelőzően a tartalékbot nem dobható be!

 

5. A kapás jelzésére kizárólag a bot spicce szolgálhat, oldalspicc, elektromos és bármilyen más kapásjelző használata szigorúan tilos!

 

6. A szerelékeken 1 db egyágú horog használata engedélyezett.

 

7. A minimális súly a szereléken 10g, hungarocell golyó, vagy egyéb tárgy úszóként felhasználása tilos! 

8. A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít.

9. A versenyen segítő használata kizárólag a verseny kezdetéig vehető igénybe! A segítő a verseny alatt nem etethet, nem keverhet etetőanyagot, nem csalizhat, nem szerelhet, nem szabadíthat horgot és a kifogott halat is a versenyző köteles a haltartóba helyezni, míg ez meg nem történik, újra dobni tilos! Tehát közreműködés a verseny kezdetét jelző dudaszót követően nem vehető igénybe.

10. Etetni csúzlival, kézzel, PVA segédeszközökkel, és kosárral lehet. Egyéb módszerrel pl. etetetőhajóval, rakétával tilos.

Az alapozó etetés idejére marker úszó használható!

11. A versenybe a lefújás pillanatában partvonalon belül lévő hal számít bele. A már megakasztott, de még a vízben lévő hal az eredménybe nem számit bele! (Amennyiben a lefújás után kifárasztott halat a szákba teszi, ebben az esetben, a szákban lévő legnagyobb hal súlya levonásra kerül) A lefújás pillanatában mindenki köteles megkezdeni a szerelék kitekerését.

12. A horgászhelyről átúszó hal beleszámít az összfogásba. A sporttársi együttműködés és a viszonosság határain belül próbáljuk megoldani ezt a sarkalatos kérdést. Amennyiben, a felszerelések összeakadnak, abban az esetben a hal nem számít bele a versenybe.

13. Aki súlyosan ittas állapotánál fogva a többi versenyzőt sorozatosan akadályozza, vagy súlyosan zavarja, az adott fordulóból kizárásra kerül!

14. Minimum 3 méteres versenyszák használata kötelező! Egy szákban maximum 30kg hal lehet!!! Amennyiben közeledik a megadott súlyhoz, vagy rendkívüli mérlegelést kell kérni, vagy új szákot kell használni. A megengedett 30kg feletti súly nem kerül mérlegelésre.

15. Ha a tó szemközti oldalára is kerülnek versenyzők, a versenyző köteles tartani magát a tómeder képzeletbeli felezővonalához! (abban az esetben is, ha vele szemben nem ülnek) 

16. A mérlegelés során a versenyző köteles a halakat a mérőzsákba önteni, majd mérlegelés után kíméletesen visszaengedni a vízbe!

17. Szabályok megszegése esetén az eljárás: horgász etikai szabályok apróbb fokú megsértése esetén a versenyző elsőnek figyelmeztetésben részesül, ha viszont ezt a cselekményt a továbbiakban megismétli, vagy olyan egyértelmű szabálypontot sért meg, mint az egybotos horgászat, a versenyből kizárásra kerül! (ebben a fordulóban max pont+1p)

18. A versenyző a nevezéssel magára nézve kötelezőnek fogadja el a halászati törvény és a versenyszabályzat pontjait, megszegésük esetén a versenyből a szervező kizárással élhet, a felelősséget a nevező maga viseli!

19. A szervező a verseny ideje alatt előforduló balesetekért és anyagi károkért felelősséget nem vállal!

20. Amennyiben valaki nem jelenik meg valamelyik fordulón, ott az adott forduló legrosszabb pontszámát kapja.

21. Fordulónként az újabb sorsolást az előzőhöz képest fordított sorrendben kell elvégezni

22. Az egyes fordulók időtartama 5 óra. A fordulót le lehet rövidíteni, ha valamilyen körülmény nem teszi lehetővé a teljes 5 óra versenyidő betartását.  Ha a verseny vagy forduló valamilyen körülmény miatt félbe marad, akkor azt két órát meghaladó horgászat esetén szabályos fordulóként vagy versenyként kell értékelni. Egyéb esetekben meg kell ismételni a fordulót.

23. Tilos a halradar, víz alatti kamera használata.

24. A horgásznak ellenőriznie kell a mérlegelést, majd a kifogott halak súlyát rögzítő dokumentumot aláírásával igazolnia. A halaknak a vízbe történő visszahelyezését követően a súlyra vonatkozó semminemű reklamáció nem fogadható el.

25. Fordulónként az adott tó tulajdonságaihoz illetve a nevezők létszámához igazítva több szektor lesz kialakítva. A szektorok maximális létszáma 10fő. Így a versenysorozatban is kiegyenlítettebbek lesznek az esélyek.

ÉRTÉKELÉS:

Az egyes versenyeken a szektor elsők fogott hal súlyának megfelelő mértékben lesznek az első, második, harmadik, negyedik… helyezettek.

Sorozat összesített értékelése:

Versenyzők szektoronként a szektorban elért helyezési számot kapják. Az egy szektoron belül azonos fogási eredményt elérők olyan helyezési számot kapnak, amely az így elérhető helyek átlagával egyenlő. (Pl. az ötödik hatodik hetedik helyezett egyenlő súlyú halat fog 5+6+7/3= 6 pontot kap mindhárom.) A nullázó versenyzők valamennyien az adott verseny legmagasabb pontját kapják.

Versenysorozatban a legkisebb helyezési számmal rendelkező versenyző a győztes. Azonos helyezési szám esetén az összességében fogott halak nagyobb súlya dönt. Ismételt egyenlőség esetén egy fordulóban elért legnagyobb súly dönt (például két versenyző fogása fordulónként: 6+4+3+8+0=21kg, illetve 3+7+4+2+5=21Kg a 8Kg-ot fogó versenyző nyer)

 

ad4bedc83c944840aac4d1fc3bd3e8a1_540 

 

 
Cikk küldése emailben Cikk küldése     nyomtatási kép Cikk nyomtatása  
   


« VISSZA
Karácsonyi nyereményjáték    
2023.11.17.
Kapos Horgászcentrum Kupa 2022.    
2022.10.15.
Kapos Horgászcentrum Kupa 2022.
KHC szezonnyitó horgászverseny Bonnya    
2022.03.17.
Kapos Horgászcentrum Kupa 2021.    
2021.09.15.
Kapos Horgászcentrum Kupa 2021.