Üdvözli Önt  Kapos Horgász Centrum!
Akciók/új termékek
Horgász hírek
Linkek
Galéria
Horgász tavak
Szolunáris naptár
Rekordlistánk
Adok/veszek
Kérdezz
Szavazás
Bónusz rendszer
Nyitva tartás
Elérhetőségek
Törzsvásárlók

Cylex Silver Díj

Horgász hírek


III. MAROS MIX Feeder bajnokság 2017.    
2017.02.26.
III. SOMOGY MEGYEI MAROS MIX FEEDER BAJNOKSÁG Jelentkezz NE,HOGY LEMARADJ :D

III. SOMOGY MEGYEI MAROS MIX FEEDER BAJNOKSÁG

 

A versenysorozat öt fordulós, melynek összdíjazása 200.000Ft Az utolsó fordulón, az előre nevezők ill. legalább négy fordulón résztvevők közt értékes tárgy nyereményt sorsolunk ki.

Jelentkezés a nevezési lap kitöltésével és a nevezési díj befizetésével érvényes.

Nevezési díj: 3.000Ft/forduló előre nevezés esetén 4 fordulót fizet, 5 fordulón vehet részt 12.000Ft/5 forduló.

Nevezni lehet személyesen:

Kapos Horgászcentrum Kaposvár, Füredi út 53. +36 20 911 9120

A verseny programja fordulónként:

06:20-06:45 gyülekező, regisztráció

06:45-07:00 Sorsolás

07:00-07:50 Felkészülés

07:50-08:00 Etetés

08:00-13:00 Verseny

Majd mérlegelés eredményhirdetés.

A sorsolás a regisztráció sorrendjében fog történni!

Helyszínek:

2016.04.09. Deseda

2016.05.14. Rinyaszentkirály

2016.06.11. Bonnya

2016.08.06. Nagybajom

2016.09.03. Baté

 

Versenyszabályzat

 

1. A versenyen való részvétel csak érvényes, magyar állami horgászjeggyel lehetséges.

A versenyre való nevezéssel ezt a szabályt mindenki elfogadja és igazolja, mert a versenyszervező nem feljogosított személy az állami jegy érvényességének ellenőrzésére.

2. Minden résztvevő köteles törekedni a halakkal való kíméletes bánásmódra és a környezet védelmére. Ennek keretében mindenki különösen  köteles kíméletes horogszabadításra, a mérlegelést követően a hal minél kíméletesebb visszahelyezésére.

3. A halakat életben kell tartani a mérlegelésig, elpusztult halat nem mérlegelünk! Mérlegelés után a halakat kíméletesen a tóba vissza kell helyezni, ez alól kivételt képeznek az inváziós (terjedő, életteret elfoglaló) halfajok. (razbóra, ezüst kárász, busa, törpeharcsa, fekete törpeharcsanaphal, amurgéb)

4. A verseny fordulóin egy időben csak 1db rezgőspicces bottal lehet horgászni, tartalékként bármennyi rendelkezésre állhat.

Ennek keretében:

-a versenyző köteles tartalék botjait úgy elhelyezni, hogy az ne keltse két botos horgászat látszatát.

-A bent lévő szerelék kitekerését megelőzően a tartalékbot nem dobható be!

 

5. A kapás jelzésére kizárólag a bot spicce szolgálhat, oldalspicc, elektromos és bármilyen más kapásjelző használata szigorúan tilos!

 

6. A szerelékeken 1 db egyágú horog használata engedélyezett.

 

7. A minimális súly a szereléken 10g, hungarocell golyó, vagy egyéb tárgy úszóként felhasználása tilos! 

8. A kívülről akasztott hal a végeredménybe beleszámít.

9. A versenyen segítő használata kizárólag a verseny kezdetéig vehető igénybe! A segítő a verseny alatt nem etethet, nem keverhet etetőanyagot, nem csalizhat, nem szerelhet, nem szabadíthat horgot és a kifogott halat is a versenyző köteles a haltartóba helyezni, míg ez meg nem történik, újra dobni tilos! Tehát közreműködés a verseny kezdetét jelző dudaszót követően nem vehető igénybe.

10. Etetni csúzlival, kézzel, PVA segédeszközökkel, és kosárral lehet. Egyéb módszerrel pl. etetetőhajóval, rakétával tilos.

Az alapozó etetés idejére marker úszó használható!

11. A verseny lefújása előtt megakasztott hal beleszámít a mérlegelésbe, de a lefújástól számított 15 percen belül meg kell szákolni! A lefújás pillanatában mindenki köteles megkezdeni a szerelék kitekerését.

12. A horgászhelyről átúszó hal beleszámít az összfogásba. A sporttársi együttműködés és a viszonosság határain belül próbáljuk megoldani ezt a sarkalatos kérdést.

13. Aki súlyosan ittas állapotánál fogva a többi versenyzőt sorozatosan akadályozza, vagy súlyosan zavarja, az adott fordulóból kizárásra kerül!

14. Minimum 2 méteres versenyszák használata kötelező!

15. Ha a tó szemközti oldalára is kerülnek versenyzők, a versenyző köteles tartani magát a tómeder képzeletbeli felezővonalához! (abban az esetben is, ha vele szemben nem ülnek) 

16. A mérlegelés során a versenyző köteles a halakat a mérőzsákba önteni, majd mérlegelés után kíméletesen visszaengedni a vízbe!

17. Szabályok megszegése esetén az eljárás: horgász etikai szabályok apróbb fokú megsértése esetén a versenyző elsőnek figyelmeztetésben részesül, ha viszont ezt a cselekményt a továbbiakban megismétli, vagy olyan egyértelmű szabálypontot sért meg, mint az egybotos horgászat, a versenyből kizárásra kerül! (ebben a fordulóban max pont+1p)

18. A versenyző a nevezéssel magára nézve kötelezőnek fogadja el a halászati törvény és a versenyszabályzat pontjait, megszegésük esetén a versenyből a szervező kizárással élhet, a felelősséget a nevező maga viseli!

19. A szervező a verseny ideje alatt előforduló balesetekért és anyagi károkért felelősséget nem vállal!

20. Az öt fordulóból a legjobb négy kerül értékelésre, a legrosszabb eredmény nullázódik.

21. Amennyiben valaki nem jelenik meg valamelyik fordulón, ott az adott forduló legrosszabb pontszámát kapja.

22. Fordulónként az újabb sorsolást az előzőhöz képest fordított sorrendben kell elvégezni

23. Az egyes fordulók időtartama 5 óra. A fordulót le lehet rövidíteni, ha valamilyen körülmény nem teszi lehetővé a teljes 5 óra versenyidő betartását.  Ha a verseny vagy forduló valamilyen körülmény miatt félbe marad, akkor azt két órát meghaladó horgászat esetén szabályos fordulóként vagy versenyként kell értékelni. Egyéb esetekben meg kell ismételni a fordulót.

24. Tilos a halradar, víz alatti kamera használata.

25. A horgásznak ellenőriznie kell a mérlegelést, majd a kifogott halak súlyát rögzítő dokumentumot aláírásával igazolnia. A halaknak a vízbe történő visszahelyezését követően a súlyra vonatkozó semminemű reklamáció nem fogadható el.

26. Fordulónként az adott tó tulajdonságaihoz illetve a nevezők létszámához igazítva több szektor lesz kialakítva. A szektorok maximális létszáma 8fő. Így a versenysorozatban is kiegyenlítettebbek lesznek az esélyek.

ÉRTÉKELÉS:

Az egyes versenyeken a szektor elsők fogott hal súlyának megfelelő mértékben lesznek az első, második, harmadik helyezettek.

Kupasorozat összesített értékelése:

Versenyzők szektoronként a szektorban elért helyezési számot kapják. Az egy szektoron belül azonos fogási eredményt elérők olyan helyezési számot kapnak, amely az így elérhető helyek átlagával egyenlő. (Pl. az ötödik hatodik hetedik helyezett egyenlő súlyú halat fog 5+6+7/3= 6 pontot kap mindhárom.) A nullázó versenyzők valamennyien az adott verseny legmagasabb pontját kapják.

Versenysorozatban a legkisebb helyezési számmal rendelkező versenyző a győztes. Azonos helyezési szám esetén az összességében fogott halak nagyobb súlya dönt. Ismételt egyenlőség esetén egy fordulóban elért legnagyobb súly dönt (például két versenyző fogása fordulónként: 6+4+3+8+0=21kg, illetve 3+7+4+2+5=21Kg a 8Kg-ot fogó versenyző nyer)

A versenysorozatba a legalább három fordulón résztvevő versenyzők eredménye számít bele. Pl. fordulón indult versenyző szektor egyet ér el, a sorozatban résztvevő versenyző az adott versenyen így csak szektor második, a sorozat pontozásában szektor egyként értékelődik. 

 

 
Cikk küldése emailben Cikk küldése     nyomtatási kép Cikk nyomtatása  
   


« VISSZA
Kapos Horgászcentrum Kupa 2022.    
2022.10.15.
Kapos Horgászcentrum Kupa 2022.
KHC szezonnyitó horgászverseny Bonnya    
2022.03.17.
Kapos Horgászcentrum Kupa 2021.    
2021.09.15.
Kapos Horgászcentrum Kupa 2021.
Kapos Horgászcentrum Kupa 2020.    
2020.10.07.